Vučić uputio čestitku Makronu povodom Dana Republike

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem o bilateralnim odnosima i predstojećem susretu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, i tom prilikom čestitao Nacionalni praznik te zemlje.
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug

Vučić je istakao da su odnosi dve zemlje na veoma visokom nivou i da je podrška Francuske Srbiji na evropskom putu veoma važna, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

On je ambasadoru Mondoloniju čestitao Nacionalni dan i uručio pismo čestitku za predsednika Makrona povodom Dana Republike.
Primite moje iskrene čestitke povodom nacionalnog praznika, uz najbolje želje za dalji napredak Francuske i blagostanje svih njenih građana. Ovaj dan još jednom podseća na to da su sloboda, jednakost i bratstvo, na kojima počiva francusko društvo, trajne vrednosti i univerzalni uzori - napisao je Vučić.

Kazao je i da ga raduje što će se za nekoliko dana sastati u Parizu, ali da ga još više raduje to što može da da očekuje i Makronovu posetu Beogradu.

- Koristim ovu priliku i da zahvalim na podršci koju Francuska pruža Srbiji na evropskom putu, sa nadom da Vaša vizija reformisane Evropske unije čini i naše ciljeve realnim i ostvarivim. U interesu je napretka Srbije i njene evropske budućnosti da se Unija beskompromisno suoči sa postojećim izazovima i uspešno ih prevaziđe. Uvek možete da računate na Srbiju kao pouzdanog partnera u održavanju mira i stabilnosti i jačanju demokratije na Zapadnom Balkanu - naveo je Vučić.

Ambasador Mondoloni je istakao da je predstojeća poseta predsednika Vučića veoma važna za odnose dve zemlje, kao i da Francuska snažno podržava ekonomske reforme, zalagnje za regionalnu stabilnost i strateške odluke Srbije na evropskom putu.

Predsednik Vučić je istakao da će tokom posete sa predsednikom Makronom razgovarati o dijalogu Beograda i Prištine, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu, ali i većem prisustvu Francuske u Srbiji.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar