Materijal o nestalom novinaru preobiman, analize još traju

|   Info
Višem tužilaštvu u Vršcu sutra ili prekosutra trebalo bi da budu dostavljene analize tragova o nestanku novinara Stefana Cvetkovića, piše „Politika“.
foto: YouTube printscreen

Viši javni tužilac Tihomir Knežević kaže da ovo tužilaštvo za sada ne istražuje Cvetkovićeve kontakte sa „nekim biznismenom iz istočne Srbije“, već isključivo da li je on i na koji način protivpravno lišen slobode.
Knežević je za „Politiku“ rekao i da još nisu poznati detalji navodne otmice Cvetkovića, a da analize nisu još gotove, jer je materijal koji treba da bude analiziran izuzetno obiman.
Prema saznanjima „Politike“, analiza materijala i bioloških tragova pronađenih u Beloj Crkvi na mestu gde je prošle srede uveče policija pronašla automobil novinara Stefana Cvetkovića trebalo bi nadležnom tužilastvu da bude dostavljena sutra ili prekosutra.

Višem javnom tužilaštvu u Vršcu koje je pokrenulo pretkrivični posutpak protiv NN lica zbog protivpravnog lišenja slobode Cvetkovića gotovo istovremeno trebalo bi da budu dostavljene i analize baznih stanica i listinga telefonskih brojeva koje je novinar koristio. Knežević kaže za „Politiku“ da analize nisu još gotove, jer je materijal koji treba da bude analiziran izuzetno obiman.
„Pred ovim tužilaštvom je posle ispitivanja Cvetkovića u Upravi kriminalisticke policije pokrenut postupak protiv nepoznate osobe ili više njih zbog protivpravnog lišavanja slobode. Još nisu poznati detalji Cvetkovićeve navodne otmice s obizrom na to da nam predstoji provera i onoga što je on govorio, ali i izjava koje su dale osobe za koje se verovalo da imaju informacije o dogadjaju“, kaže Knezević.

Tokom ispitivanja u policiji Cvetković je tvrdio da su ga otele tri nepoznate osobe i da je jednoj video lice, ali da ne zna ko je ona, navodi „Politika“. Prema nezvaničnim informacijama, novinar je tokom poligrafskog ispitivanja „pao“ na većini pitanja u vezi sa navodnom otmicom, a kako saznaje „Politika“, dobrovoljno je pristao na ovu vrstu testiranja.
Mediji navode da su istražni organi nakon određenih operativnih radnji došli do informacije da je Cvetković desetak dana pre misterioznog „nestanka“ bio u Prištini u društvu poznatog biznismena iz istočne Srbije kao i da je neposredno posle toga najviše komunicirao sa njim.

Određene razgovore, prema navodima medija, vodio je sa korisnikom čiji je broj lociran u Prištini, a zabeleženi su i razgovori sa nepoznatim osobama iz Makedonije. Prema nezvaničnim informacijama, Cvetković je koristio više telefonskih brojeva što dodatno „komplikuje situaciju“.
Šef Višeg tužilaštva u Vršcu kaže za „Politiku“ da informacije o „biznismenu iz istočne Srbije u spisima predmeta – nema“. „Ovo tužilaštvo ne istrazuje Cvetkovićeve kontakte sa nekim biznismenom iz istočne Srbije, već isključivo i jedino da li je on i na koji način protivpravno lišen slobode. Možda neki drugi državni organi istražuju sa kim je, kada i zbog zbog čega kontaktirao“, navodi tužilac.
Vest o „nestanku“ novinara iz Bele Crkve pojavila se u noći između srede i četvrtka prošle nedelje. U javnosti se spekulisalo da je njegov nestanak povezan sa istraživanjem ubistva Olivera Ivanovića. Cvetković je pronađen u petak popodne živ i zdrav.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar