Mercedes daje bogatstvo za Hamiltona

|   Sport
Šampion Formule 1 Luis Hamilton ostaće vozač Mercedesa i u narednim godinama, saopšteno je iz nemačkog tima. Hamilton je potpisao novi ugovor prema kojem će za dve sezone zaraditi najmanje 30 miliona funti, a u zavisnosti od rezultata, ova suma može porasti i na 40 miliona za samo jednu godinu.
Foto: youtube

 

Pregovori Hamiltona i Mercedesa počeli su još prošle zime i poznavaoci auto-moto sporta nisu iznenađeni. Vozač je u izjavi za BBC i sam rekao da je ugovor bio formalnost i da on nikada nije bio srećniji u timu nego sada. Hamilton je zaključio da se sa Mercedesom dobro razume i da imaju iste stavove o Formuli 1.


Ovaj ugovor je sigurno dobar znak da bi Mercedes mogao da nastavi svoju dominaciju u najbržem trkačkom takmičenju. Od kako su 2014. godine uvedeni turbo-hibridni motori, nemački tim je osvojio četiri uzastopne titule, kako u konkurenciji vozača, tako i kod konstruktora. Čak tri titule za četiri godine pripadaju Hamiltonu, a jednu je osvojio i Niko Rozberg, koji se posle ovog uspeha i povukao iz profesionalnog sporta. Ako britanski vozač osvoji i petu titulu, izjednačiće se sa legendarnim Fanđom.

Na dobrom je putu i pred trku u Hokenhajmu je na drugom mestu u generalnom plasmanu sa samo osam bodova manje od Sebastijana Fetela.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar