Merenje buke u Nišu

|   Info
Komunalna buka predstavlja jedan od većih problema u Nišu i štetna je po zdravlje ljudi, pa će se u ovom gradu u narednih 14 meseci raditi na izradi Strateške karte za merenje buke, saopšteno je na Gradskom veću u Nišu.
Foto: televizija Kopernikus

Nakon što budu gotove sve analize, odmah će biti preduzete konkretne mere kao što su akusticno zoniranje zgrada i zvucne izolacije. Vrednost projekta iznosi 300.000 evra, a finansira se iz IPA fondova.

Prve merne tačke u Nišu za procenu nivoa buke biće raskrsnica Milojka Lešjanina, raskrsnica na bulevaru Cara Konstantina, a radiće se i u parku Svetog Save, kao i na teritoriju opštine Palila, kažu iz Sekreatarijata za zaštitu životne sredine. Podsećaju i da je Niš do sada već imao izveštaje o buci, ali nedostajale su konkretne mere.

Sve aktivnosti Programa su već dogovorene, a u narednih mesec dana radiće se na prikupljanju podataka za izradu Strateške karte buke.

Svaki grad u Srbiji koji ima preko 100.000 stnovnika mora da ima izrađenu Stratešku kartu, jer ona spada u jedan od bitnijih dokumenta za poglavlje 27 koje se odnosi na zaštitu životne sredine.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar