Na otvaranju "Buregdžijade", na vruć specijalitet čekalo se i pola sata

|   Info
Nišavski kej u centru grada sinoć je mirisao na tradicionalni niški doručak, a veliko interesovanje građana da probaju burek sa štandova svedočilo je i to što su pojedini čekali i po pola sata da ovaj specijalitet bude spreman. Na dva štanda kore su razvlačili na licu mesta, te su posetioci mogli da vide majstore na delu.

Izvor: Južne vesti

Veštim rukama pravili su burek sa mesom, sirom i spanaćem, a kako kažu, da bi ovaj specijalitet ispao kako valja, treba napraviti tanke kore, sa dobrim nadevom i puno masti.

Ljubitelji bureka, kako je najavjeno, na štandovima koji će na keju kod amfiteatra biti do 19. avgusta, moći će da probaju burek i sa slatkim nadevima.

Na otvaranju "Dana bureka" na amfiteatru je nastupio Đorđe David. I do kraja manifestacije posetioce očekuje muzički program.

Inače, "Dani bureka" organizuju se posle dve godine pauze, nakon što je 2016. manifestacija otkazana jer je glavni sponzor odustao od učešća, a pekare bile nezainteresovane. Kako su tada kazali pekari, nisu bili zadovoljni organizacijom, te zbog toga nisu želeli da učestvuju.

Buregdžijadu organizuje Unija pekara Niša, a ove godine podržao je i Grad Niš, preko Turističke organizacije.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar