Napreduje brza pruga

|   Info
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Mađarske u Beogradu Atilom Pinterom.
Foto: FoNet

Tema razgovora je bila saradnja u oblasti infrastrukture i saobraćaja, uključujući izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta.

Srbija je počela radove na dve deonice i potpisala komercijalni ugovor za treću deonicu i želimo da vidimo da projekat napreduje i sa mađarske strane, rekla je Mihajlović podsećajući da se radi o zajedničkom kinesko - mađarsko - srpskom projektu.

Foto: FoNet

Pinter je informisao Mihajlović o aktivnostima koje se preduzimaju na realizaciji projekta gradnje brze pruge na teritoriji Mađarske, gde se očekuje da do kraja godine počnu radovi na rekonstrukciji.

Na sastanku je razgovarano i o realizaciji Okvirnog sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata, potpisanog između vlada Srbije i Mađarske na zajedničkoj sednici u februaru, kao i o realizaciji projekta izgradnje Fruškogorskog koridora – brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma.

Među temama sastanka bila je i saradnja dve zemlje u oblasti vodnog i drumskog saobraćaja, uključujući rešavanje problema dugog zadržavanja na najprometnijim graničnim prelazima, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar