Nekoliko povređenih u požaru u Zemunu

|   Slajder
Lokalizovan požar koji je izbio u blizini Pupinovog mosta u Zemunu, a vatrogasne ekipe rade na dogašavanju vatre. Nekoliko vatrogasaca je lakše povređeno, a medicinska pomoć je pružena i nekim očevicima. Uzrok požara nije poznat, ali svedoci kažu da mu je prethodila snažna eksplozija.
Foto: Teodora Vasiljević, Prva TV


Izvor: B92, Beta, Tanjug, Prva

Na terenu je oko 30 vatrogasaca sa 10 vozila, koji pokušavaju da potpuno ugase požar koji je izbio sinoć oko 22 časa u ulici Cara Dušana u Zemunu, a koji je lokalizovan oko četiri sata posle ponoći.

Prema poslednjim informacijama, jedna ekipa Hitne pomoći zbrinula je šest vatrogasaca, kojima je dat kiseonik.

Druga ekipa je jednog 39-godišnjeg vatrogasaca odvela u Urgentni centar sa opekotinama prvog stepena na grudnom košu, a treća ekipa je na licu mesta pomoć pružila 43-godišnjem očevicu koji je zadobio opekotine prvog i drugog stepena.

U međuvremenu, MUP je saopštio da su lakše povređena četiri vatrogasca.

Požar je zahvatio dva magacina nameštaja i građevinske plastike u Zemunu. U saopštenju MUP-a precizira se da je vatra zahvatila magacinske i proizvodne pogone više firmi, površine oko 3.600 kvadrata.

Na intervenciji je, kako se navodi, bilo angažovano ukupno 157 vatrogasaca-spasilaca sa 32 vozila iz vatrogasno-spasilačkih brigada Beograd, Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Sremska Mitrovica i Pančevo.

Na terenu su bila i četiri pripadnika Vojske Srbije sa jednim vozilom, četiri radnika beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" sa jednom cisternom, kao i 11 cisterni JKP "Vodovod i kanalizacija".

Na mesto požara je, tokom noći, došao i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je rekao da se vatra pojavila u jednom od objekata, koji je skladište ili fabrika nameštaja, te je "očigledno da je odatle krenuo da se širi požar".

O uzrocima požara će, kako kaže, moći da se govori narednih dana, kada se obavi kompletan uviđaj.

Prema rečima očevidaca, pre izbijanja požara čula se eksplozija, pa se sumnja da su eksplodirale boce sa gasom koje su bile u jednom od skladišta.

Stanari koji su evakuisani od jutros se vraćaju u svoje kuće, ali je struja i dalje isključena kako se požar ne bi širio.

Taj deo grada je zatvoren za saobraćaj, a zbog požara biće izmenjene sledeće linije prevoza: 73, 84, 702, 703, 704, 705, 706 i 707.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar