Nikolić u Zijinu

|   Info
Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić boravi u radnoj poseti Kini, gde će prisustvovati prvom sajmu uvoza u Kinu i razgovarati sa kineskim zvaničnicima iz provincija Sjamen, Šandong i Fuđien.
Foto: Fonet

 

Izvor: FoNet

Nikolić je prilikom boravka u Sjamenu obišao i kompaniju Zijin, na poziv najvišeg rukovodstva kompanije koja je nedavno izabrana za strateškog partner RTB Bora.

Razgovarao je sa izvršnim direktorom i predsednikom upravnog odbora kompanije Zijin Čenom Đinghom.

Predstavnici kompanije Zijin tokom sastanka iskazali su zahvalnost Nikoliću na velikoj zasluzi za njihovu odluku da dođu u Srbiju kao i na pomoći koja im je pružena kako bi postupak preuzimanja kompanije RTB Bor bio uspešan, saopšteno je iz Nacionalnog saveta.

Izvršni direktor kompanije Zijin Čen je rekao da će Zijin ispuniti sva obećanja koja su dali srpskom narodu, da će kompanija premašiti predviđeni plan investicija, kao i da neće otpustiti ni jednog radnika RTB Bora nakon preuzimanja.

Prvog dana posete Kini predsednik Nacionalnog saveta Nikolić razgovarao je sa gradonačelnikom Sjamena Džueng Đijahanom.

Ključne teme razgovora bile su produbljivanje saradnja grada Sjamena i Srbije, posebno u oblasti turizma i poljoprivrede.

Gradonačelnik Sjamena istakao je da postoji zainteresovanost kompanija iz Sajmena za ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju u Srbiji, radi izvoza u Kinu, kao i da će u narednom periodu u Srbiju poslati delegaciju koja će sa srpskim zvaničnicima razgovarati o konkretnim projektima.

Dvojica sagovornika posebno su razgovarali o akviziciji kompanije RTB Bor od strane kineske kompanije Zijin čije sedište je u Sjamenu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar