Podrška saradnji sa Šandongom

|   Info
Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa zamenikom guvernera provincije Šandong Vangom Šuđianom i poručio da će i dalje pružati podršku konkretnim projektim saradnje Srbije i te kineske provincije.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Kako se navodi u saopštenju Nacionalnog saveta Nikolić je rekao da dosadašnja pozitivna iskustva sa radom kompanija iz Šandonga predstavljaju dobru platformu za dolazak novih kompanija iz Kine u Srbiju.

Zamenik guvernera Šandonga Vang Šuđien kazao je da je Nikolić stari prijatelj Kine i preneo zahvalnost na njegovom dugogodišnjem zalaganju za učvršćivanje veza Kine i Srbije.

Vang Šuđien tokom razgovora sa Nikolićem, izneo je zainteresovanost ove kineske provincije za dalju saradnju sa Srbijom u oblasti infrastrukturnih projekata i zajedničke poljoprivredne proizvodnje za brzo rastuće kinesko tržište, navodi se u saopštenju.

Iz provincije Šandong, na tržištu Srbije je prisutno više kompanija, uključujući firmu za gradnju infrastruktureShandong Hi-Speed, proizvođača guma Šandong Linglong i proizvođača kućnih aparata Hisense.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar