Niš dobija Strategiju bezbednosti saobraćaja

|   Info
Grad Niš bi u narednih mesec dana trebalo da dobije prvu Strategiju bezbednosti saobraćaja sa pratećim Akcionim planom za period od 2017. do 2021. godine.
Foto: televizija Kopernikus

Osnovni cilj Strategije jeste smanjenje broja stradalih u saboraćajnim nezgodama, kroz jasno definisane planove, izjavio je gradski većnik zadužen za saobraćaj u Nišu Igor Vojinović.

U proteklih 5 godina na teritoriji Policijske uprave Niš stradalo je 89 ljudi, među kojima je najveći broj starijih osoba, podsetio je gradski većnik zadužen za saobraćaj u Nišu Igor Vojinović. Osnovni cilj akcionog plana je kako kaže, da do 2021. godine ne bude stradalih koji su straiji od 65 godina.

Ovom starategijom je predviđeno da se spasi oko 90 ljudskih života na teritorija grada Niša u narednom periodu, naglasio je Darko Petrović iz Auto moto saveza Srbije. Dodaje i da je osnova za realizaciju Strategije Akcioni plan koji ne može da funkcioniše bez ključnih institucija i svaka lokalna samouprava je dužna da uradi Strategiju bezbednosti saobraćja.

Izrada Strategije bezbednosti saobraćja na teriotoriji grada Niša počela je novembra prošle godine, za čiju su realizaciju bili zaduženi Auto moto savez Srbije i Centar za motorna vozila kao i Saboraćajni fakultet u Beogradu. Očekuje se da bude usvojena u narednih mesec dana.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar