Nova sednica večeras

|   Info
Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji najavio je vanrednu sednicu po zahtevu Demokratskog saveza Kosova i opozicionih stranaka za večeras u 19.30 časova.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Nešto ranije je premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao da opozicija i Srpska lista onemogućavaju formiranje pregovaračke ekipe Kosova.

Veselji je zaključio vanrednu sednicu sazvanu na zahtev Vlade o formiranju pregovaračke ekipe Kosova, jer danas nije obezbeđen kvorum za njeno održavanje, s obzirom da poslanici Srpske liste nisu došli na sednicu, niti su izrazili spremnost da glasaju za sastav pregovaračkog tima.

Na zahtev opozicionih stranaka, Predsedništvo Skupštine Kosova zakazalo je u ponedeljak vanrednu sednicu parlamenta na kojoj bi trebalo da se raspravlja o rezoluciji kojom se predsedniku Kosova Hašimu Tačiju zabranjuje da u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine razgovara o podeli ili redefinisanju granica.

Kako je najavljeno, sednici neće prisustvovati poslanici Demokratske partije Kosova i Alijanse za budućnost Kosova, dok su poslanici Socijaldemokratske inicijative Kosova najavili učešće na sednici, čime bi se obezbedio kvorum za njeno održavanje.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar