Sednica zavisi od Srpske liste

|   Info
Sednica Skupštine Kosova na kojoj treba da se glasa o pregovaračkom timu za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, sazvana na zahtev vladajuće koalicije, u potpunosti zavisi od glasova Srpske liste, javlja RTK, pozivajući se na kosovske medije.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Izvori Gazete express ukazuju na to da su se poslanici Srpske liste danas povukli i da je rizik od neuspaha pravi razlog zašto je sednica odlagana.

Sednica je počela ujutru, odložena do 16,30 časova, pa potom do 18,30, ali niko od koalicionih lidera nije objasnio čemu tako duge pauze, a izvori Ekspresa kažu da su srpski poslanici već promenili stav bojkotovanjem sednice.

Vlada Ramuša Haradinaja, podseća RTK, formirana je nakon nekoliko sati čekanja na pripadnike Srpske liste, a danas su uslovljeni njihovim glasanjem za pregovarački tim za dijalog između Kosova i Srbije.

Vlada je juče predložila da na čelu tima bude Fatmir Ljimaj, a njegov zamenika Enver Hodžaj, a za članove pregovaračkog tima predloženi su Bedžet Pacoli, Dardan Gaši, Avni Arifi i Mahir Jagcilar.

Međutim, poslanici opozicije ocenili su kako je cilj tog tima podela Kosova i zatražili da se odmah prekine sednica koju je vladajuća koalicija sazvala, prenosi RTK.

Prema poslednjim inforamcijama, skupštinsku salu napustilo je i poslednjih nekoliko poslanika koji su čekali više od sat vremena nakon što se sednica trebalo da bude nastavljena u 18,30 časova.

Uprkos insistiranju niko od poslanika nije želeo da se obrati medijima, a za sada se još ne zna kada će biti sednica biti nastavljena, navodi RTK.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar