Veselji: Mitrovica je deo Kosova

|   Info
Mitrovica će uvek biti deo Kosova i da nikada neće postati deo bilo kakve razmene, izjavio je predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji na okruglom stolu "Finalna faza dijaloga Kosovo-Srbija", koji je održan u Južnoj Mitrovici.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Veselji je istakao da je došao da građanima Mitrovice dokaže svoju odlučnost u, kako je rekao, odbrani ove teritorije, poručivši da će Kosovo biti zaštićeno delima, a ne rečima i lažima, preneo je RTK2.

"Možda ste nedavno čuli za različite glasove o tome kako Mitrovica može biti deo pazara teritorija u pregovorima sa Srbijom. To su glasine koje podstiču paniku među građanima i na taj način služe kao loš primer. To su pro-ruski glasovi, pro-srpski glasovi", rekao je Veselji.

Veselji je govorio i o zahtevu opozicije za održavanje vanredne sednice skupštine, jer kako stoji u zahtevu, predsednik Kosova Hašim Tači nema pravo da pregovara sa Srbijom o granici.

"Samoopredeljenje mora da zaustaviti uništavanje naše države", rekao je Veselji i pozvao da se razgovara o jedinstvu, a ne o podeli.

Veselji je ponovio da Južnu i Severnu Mitrovicu očekuju velike investicije.

Okrugli sto organizovala je lokalna televizija Mitrovica.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar