Poziv na jedinstvo Albanaca

|   Info
Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji pozvao je danas iz Tirane na jedinstvo svih političkih partija Albanaca u odbrani kosovske nezavisnosti i suverenosti i sprečavanja stvaranja Republike Srpske na toj teritoriji, javlja RTK na srpskom jeziku.
Foto: YouTube printscreen

 

Izvor: FoNet

"Kosovo je nezavisna i suverena država. Niko ne može naneti štetu Kosovu i izgraditi Republiku Srpsku na Kosovu, ako smo i u opoziciji mi svi zajedno. Ovo je poruka koju želimo preneti svima. Treba nam jedinstvo. Poruka opoziciji je da Kosovo mora biti zajedno u velikom finalu", rekao je Veselji na zajedničkoj konferenciji sa bivšim albanskim premijerom Saljijem Berišom.

Zajedno sa Veseljejim na sastanku sa Berišom je bio i Dardan Gaši, zamenik Fatmira Ljimaja, lidera Socijaldemokratske inicijative.

Fatmir Ljimaj. Foto: YouTube printscreen

Prema njegovim rečima, Ljimaj, koji je izabran za šefa kosovskog tima u dijalogu sa Beogradom, ali ga parlament još nije potvrdio, osoba je koja može povesti i poziciju i opoziciju u tom pravcu.

Beriša je pozdravio dijalog Beograda i Prištine, istakavši da je on od velikog značaja za ceo region, ali je, kako je i sam rekao, iskoristio priliku da osudi posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu, proteklog vikenda.

Beriša smatra da suverenost Kosva ne može biti predmet razmatranja ni u jednom slučaju.

Ljimaj je ranije takođe pozvao Albance na jedinstvo i izrazio spremnost da se odrekne mandata šefa tima za dijalog sa Beogradom i prepusti ga opoziciji.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar