Novosti: Moskva spremna da podrži RS oko pitanja statusa

|   Slajder
Moskva je spremna da podrži Republiku Srpsku da otvori pitanje svog osamostaljenja, naročito u kontekstu pregovora o konačnom rešenju za KiM, pišu "Novosti".


Izvor: Tanjug

Prema saznanjima lista, ovu poruku predsedniku RS Miloradu Dodiku trebalo bi da prenese ruski šef diplomatije Sergej Lavrov koji će 16. i 17. septembra posetiti Sarajavo i Banjaluku.

Kako pišu "Novosti", Moskva je već nezvaničnim kanalima i Beogradu i Banjaluci poslala signal da je sa velikom pažnjom primljen Dodikov čvrst stav da će, ukoliko Priština dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama ili dogovor oko KiM bude podrazumevao bilo koji slican aranžman i Srpska krenuti putem osamostaljivanja.

List napominje i da će se dolazak Lavrova u Banjaluku poklopiti sa razgovorima koje će predsednik Aleksandar Vučić 15. septembra voditi u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Rešavanje kosmetskog pitanja biće centralna tema u Kremlju koji pažljivo prati sadržaje razgovora Beograda i Pristine, a posebno uticaj medjunarodnog faktora na to pitanje, navode Novosti.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar