Očekuju se gužve na svim prelazima. Evo gde su najduža zadržavanja

|   Info
Poslednji vikend u julu donosi pojačan saobraćaj sa još jednom velikom smenom turista.

Zbog očekivanog jačeg priliva vozila vozačima se savetuje da koriste manje frekventne granične prelaze,saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na prelazu Horgoš na ulazu zadržavanja su sat vremena.

Kako bi se izbegla višesatna zadržavanja na prelazu Horgoš preporučuje se da se za ulazak u Srbiju koristi prelaz Bački breg koji je zapadnije od Kebije i Horgoša, otvoren je 24 sata, a put do njega vodi preko Sombora i Bezdana ka mađarskom gradu Baji.

Na njemu se retko čeka duže od 30 minuta, dok su na Kelebiji zadržavanja oko 90 min.

Prelazi Bački Vinogradi, Đala i Bajmok otvoreni su od 7.00-19.00 časova dok je radno vreme prelaza Horgoš II produženo do 22.00.

Prelaz Horgoš u dane vikenda treba izbegavati kao i perlaz Batrovci sa Hrvatskom gde se takođe očekuje veliki pritisak. Na prelauu Batrovci zadržavanja na ulazu su sat vremena.

Za ulazak u Srbiju iz pravca Hrvatske preporučuje se upotreba prelaza Bačka Palanka ili Sot, jer se usled preusmeravana vozila i na prelazu Šid stvaraju gužve.

Na prelazu Gradina sa Bugarskom kao i Preševo sa Makedonijom zadržavanja su promenljiva do sat vremena sa tendencijom porasta, a slično je i na prelazu Gistun gde se čeka oko sat vremena.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar