Odlični rezultati projekta "Reci NE radu na crno"

|   Info
Projekat „Reci ne radu na crno“, koji je započet 10. marta ove godine, dao je dobre rezultate i predstavlja samo jedan od elemenata u borbi protiv sive ekonomije. Inspektorat za rad je u prvih šest meseci ove godine izvršio osam hiljada nadzora više u odnosu na isti period prošle godine, ističu ispred ove institucije i najavljuju još oštriju borbu protiv nesavesnih privrednih subjekata.
Foto: televizija Kopernikus

Od početka ove godine Inspektorat za rad je imao preko 33 hiljade nadzora, što ukazuje na pojačan rad inspekcije na celoj teritoriji Srbije kada se radi o radnim odnosima, ali i o bezbednosti i zdravlju na radu.

Izmene Zakona o radu iz decembra prošle godine, od kada je poslodavac u obavezi da prijavi radnika pre nego što stupi na posao, dale su rezultate, pa je i broj lica koja su zatečena da rade na „crno“ za oko dvadeset procenata manji u odnosu na prethodnu godinu, ističu iz Inspektorata za rad.

Od početka projekta „Reci NE radu na crno“ otkriveno je 2343 lica koja su radila na „crno“, doneto je 166 zabrana o radu i otkriveno 104 neregistrovana subjekta. Cilj projekta je da se nepoštovanje radnih zakona svede ispod proseka Evropske unije. Iz Inspektorata za rad su najavili da će njihov rad biti još efikasniji u borbi protiv sive ekonomije.

Šta je još rekao v.d. direktora Inspektorata za rad, Stevan Đurović, na temu projekta „Reci NE radu na crno“ i suzbijanja sive ekonomije, pogledajte u sledećem prilogu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar