Optužnica protiv Rustema Mustafe

|   Info
Specijalni sud za zločine OVK sa sedništem u Hagu završio je prvu optužnicu, a odnosi se na bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova i nekadašnjeg poslanika u kosovskom parlamentu Rustema Mustafu, piše Koha pozivajući se na izvore bliske procesu.
Foto: YouTube printscreen

 

Izvor: FoNet, Koha ditore, KTV

Pozivajući se na izvore u tom sudu, Koha piše da je specijalni tužilac Džek Smit završio prvu optužnicu protiv Mustafe, koji je bio komandantu OVK za Podujevsku oblast, poznatom po ratnom nadimku "komandant Remi".

Prema istom izvoru, optužnica će biti objavljena u januaru.

Advokat Arian Koci, tvrdi da je njegov klijent dobio poziv za razgovor, da će se dobrovoljno odazvati pozivu i da je "spreman je da razjasni sve okolnosti koje se istražuju".

"Uz ovlašćenje mog klijenta Rustema Mustafe, obaveštavam vas da je gospodin Mustafa prihvatio poziv za 14. januar 2019. iz Kancelarije tužioca Specijalalnog suda u Hagu. Ovo je poziv za razgovor", rekao je advokat Koci, prenosi Koha.

Gazeta Ekspres navodi i da su do sada saslušana trojica bivših komandanata OVK.

"Istražitelji su na Kosovu i pregovaraju moguće izručenje osumnjičenih i verovatno je da će uskoro biti postignut dogovor o dobrovoljnoj predaji", rekao je izvor KTV.

Specijalno tužilaštvo nije želelo da govori o slučaju.

"Kancelarija specijalnog tužioca ne komentariše i neće komentarisati spekulacije o mogućim optužbama, ili neće dati konkretne informacije o statusu istrage. Specijalni sud se zalaže za istragu o svim navodima iz izveštaja Skupštine Saveta Evrope, koji je izradio švajcarski senator Dik Marti, i ima za cilj da obezbedi da se svi navodi temeljito istraže", rekao je portparol Specijalnog tužilaštva Kristofer Benet, prenosi Koha.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar