Prikuplja se dokumentacija o zločinima OVK

|   Info
Radna grupa za prikupljanje činjenica i dokaza u rasvetljavanju zločina nad Srbima i ostalim nacionalnim zajednicama na Kosovu danas je predstavila rezultate rada u prikupljanju podataka, koji treba da posluže Specijalnom tužilaštvu za podizanje optužnica protiv pripadnika OVK za počinjene zločine i utvrđivanje komandne odgovornosti.

 

Izvor: Fonet

Član Radne grupe Veljko Odalović, predstavljajući dosadašnji rad, naveo je i da je na osnovu objedinjenih podataka utvrđena konačna struktura OVK, do najnižih jedinica, što je bitno zbog utvrđivanja komandne odgovornosti, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

On je istakao da je delovanje OVK bilo podeljeno na sedam operativnih zona i da je Radna grupa do sada obradila dve zone – Dukaрini i Drenicu, za koje je prikupljeno 3.500 dokumenata, koji se odnose na preko 900 događaja.

Predsednik Radne grupe Milovan Drecun rekao je da je napravljena jedinstvena baza podataka, koja je potkrepljena dokumentacijom i dokazima o počinjenim zločinima na Kosovu i Metohiji, sudbini nestalih lica, mogućim svedocima i izvršiocima.

Sastanku su, pored članova Radne grupe, prisustvovali i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković,ministri Nebojša Stefanović, Nela Kuburović i Zoran Рorрević, direktor BIA Bratislav Gaљić i predstavnici Vojnoobaveštajne agencije Dejan Pajić, Vojnobezbednosne agencije Branislav Kuљljić i Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar