"Orlovi" konačno srušili Francuze

|   Sport
Najbolji odbojkaši Srbije upisali su petu vezanu pobedu na Svetskom prvenstvu. ”Orlovi” su na startu druge faze savladali Francusku i time konačno prekinuli negativnu tradiciju u duelima sa ovom selekcijom koja je trajala punih sedam godina.
Foto: Odbojkaški savez Srbije

Izabranici Nikole Grbića su učigledno bili opterećeni podatkom da tradicija nije na njihovoj strani, te su gotovo ceo meč odigrali u grču. Ipak, to nije važilo za Atanasijevića, Srpki korektor bio je pokretačka snaga našeg tima, vukao je u prelomnim mometnima i gotovo bio nepogrešiv na smeču o čemu svedoči podatak da je na kraju upisao neverovatnih 38 poena.

Prava drama viđena je u finišu odlučujuće, pete, deonice. Srbija je ispustila prednost i omočila Francuzima da važu tri meč lopte. Rivali su dva puta servirali u mrežu, a onda ih je kaznio Atanasijević, koji je sjajnim poenom doneo prednost našoj selekciji. Srbija je tada stigla do prve meč lopte, a velika pobeda stigla je na najlepši način, as servisom Uroša Kovačevića.

Naredni rival Srbije će biti Argentina (subota, 16 sati), a potom sledi i meč sa, dosad neporaženom, Poljskom (nedelja, 19.40).
Plasman u treću fazu obezbediće pobednici četiri grupe, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije, pa će biti formirane nove dve grupe od po tri nacionalna tima.
Srbija je trenutno druga na tabeli sa 14 bodova, jednm manje od vodeće Poljske.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar