Oštrije kazne za nelegalno oružje

|   Info
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je danas, na okruglom stolu "Ilegalna trgovina malokalibarskim i lakim naoružanjem i eksplozivnim materijama-mogućnost dalje saradnje" da je prošle godine uništeno više od 18.000 komada ilegalnog oružja.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Stefanović je rekao da se radi o oružju koje je zaplenjeno od počinilaca krivičnih dela ili su ga građani sami predali, navodi se u saopštenju MUP Srbija.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je od 2014. do 2018. godine sprovelo tri procesa legalizacije oružja, podsetio je Stefanović i naglasio da je od 1. juna 2017. godine pooštren zakon, pa je za posedovanje naoružanja u ilegalnom posedu predviđena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Ambasador Švedske Jan Lundin rekao je da je saradanja Srbije i Švedske u oblasti policijskih reformi tokom proteklih godina prerasla u partnerstvo od koga obe strane imaju korist.

Prema njegovim rečima, reforme koje su obuhvaćene poglavljima 23 i 24 su od vitalnog značaja za pripremu Srbije za punopravno članstvo u EU.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar