Dva muškarca uhapšena u Nišu, zaplenjeni oružje i droga

|   Info
Niška policija zaplenila je više od deset kilograma droge i dva pištolja i uhapsila V. P. i S. T. iz okoline tog grada.
Foto: PU Niš


Izvor: Tanjug


Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštio je MUP.

Prilikom pretresa porodične kuće V. P. (23) pronađeno je 169 paketa sa devet i po kilograma marihaune, dva paketa heroina težine 10,37 grama, automatski pištolj "škorpion" sa pet metaka i pištolj sa prigušivačem, dok je iza kuće pronađena zasađena stabljika kanabisa težine oko 800 grama, navodi se u saopštenju,

Takođe, u kući S. T. (26) policija je pronašla 5,71 gram heroina, tabletu MDMA, dva metka za pištolj i svesku sa evidencijom duga konzumenata opojnih droga.

U pakovanju droge osumnjičenima je pomagao dvadesettrogodišnji muškarac iz okoline Niša, protiv kojeg će po nalogu nadležnog tužilaštva biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog saizvršilaštva.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar