Otklonjen problem, avion "Er Srbije" stigao u Hurgadu

|   Info
Avion "Er Srbije" "Goran Bregović" koji je zbog dima u kokpitu hitno sleteo na Kipar, nastavio jutros let ka Hurgadi, gde je sledeo oko osam časova, javlja RTS.
Foto: B92

 

Izvor: B92

Kako javlja TV Prva, tehnički problemi zbog kojih je sinoć avion srpske avio-kompanije koji je prevozio turiste u Hurgadu prinudno sleteo na aerodrom na Pafosu, je otklonjen. Očekuje se da on u Hurgadu sleti u narednim minutima. Istovremeno, let od Hurgade ka Beogradu, istim tim avionom, kasniće bar osam sati.

Podsetimo, avion Er Srbije na letu JU7210 na liniji Beograd-Hurgada prinudno je sleteo sinoć na Kipar zbog dima u kabini. Avion je na kiparskom aerodromu čekao veliki broj vatrogasnih kola, hitne pomoći i policije.

Putnici, njih 143, i članovi posade su evakuisani, a kako su rekli kroz prozore se nije videlo ništa od dima. Neki mediji su preneli da se najverovatnije zapalio deo za prtljag u avionu. Njima se, kako su kazali, niko nije obratio pa su mislili da su sleteli u Larnaku. Iako neki među njima tvrde da je sve izgledalo dramatično, iz kompanije "Er Srbija" "smiruju situaciju"

Naime, kompanija Er Srbija saopštila je da je čarter-let JU7210 od Beograda do Hurgade u Egiptu preusmeren u Pafos na Kipru, zbog tehničkih razloga i mera predostrožnosti.

"Er Srbija žali zbog neprijatnosti i čini sve što je u njenoj moći da osigura da se let nastavi što je moguće pre. Posledično, povratni let JU7211 iz Hurgade do Beograda kasniće sedam i po sati, a gosti su obavešteni o kašnjenju", dodaje se u saopštenju.

Kompanija navodi i da "čini sve da svede potencijalne neprijatnosti po goste na najmanju moguću meru" i naglašava da su "bezbednost gostiju i članova posade najvažniji prioritet za Er Srbiju".

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar