Egipatski avion uklonjen, aerodrom u Beogradu otvoren

|   Info
Avion egipatske kompanije koji je noćas sleteo na beogradski aerodrom i zbog kvara blokirao pistu uklonjen je, a aerodrom je otvoren nešto posle 11 sati, a počelo je i ukrcavanje putnika.
Foto: Prva televizija

 

Izvor: Tanjug


- Težak dan za sve nas koji se bavimo vazduhoplovstvom. U pitanju je bio tehnički problem na kočnici koji je izazvao probleme na svim točkovima aviona. Uspeli smo da u kratkom roku saniramo ovaj težak kvar - kazao je Saša Vlaisavljević, generalni direktor aerodroma.

On je dodao da pista nije oštećena.

U ovom trenutku nema detaljnijih informacija o tehničkim aspektima kvara letilice.

- Očekujem da sitrašnji saobraćaj krene normalno, svaka kompanija ima svoj red letenja i drugačije se ponaša, neke kompanije su odložile letove, neki letovi su preusmereni - poručio je Vlaisavljevic.

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla"zatvoren je jutros nakon što je avion egipatske kompanije, koji je bez putnika rano jutros sleteo na aerodrom, ostao na pisti usled tehničkih problema.

Aerodrom od sada pa nadalje bezbedno poleću i sleću avioni, rekao je on.

- Suština je da smo pre sredine dana uspeli da idemo prema normali, bez posledica po ljudstvo, a po sredstva jako malo posledica - dodao je Vlaisavljević.

Kazao je da je u ovom trenutku kapacitet Niškog aerodroma popunjen i da su sve nadležne službe radile kao tim.

Avioni kompanije Er Srbija ovog jutra nisu poleteli ka 15 destinacija, a avioni koji su sa evropskih i severnoameričkih destinacija leteli ka Beogradu preusmereni su na aerodrome u Nišu, Temišvaru, Sofiji i Zagrebu.

Vazduhoplov egipatske kompanije ostao je rano jutros oko četiri časa na sredini poletno-sletne staze usled tehničkih problema kada su otkazali svi točkovi na stajnom trapu, a poletanja ni sletanja aviona na "Tesli" nije bilo dok se avion "Idžipt era" nije uklonio.

Sve dežurne ekipe beogradskog aerodroma reagovale su prema utvrdjenim procedurama, rečeno je na Aerodromu "Nikola Tesla".

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar