Zatvoren Aerodrom "Nikola Tesla", letovi preusmereni zbog prinudnog sletanja egipatskog aviona

|   Info
Avion tipa "boing 737-800" egipatske kompanije "Idžipt er" sleteo je zbog tehničkih problema u 4.11 na beogradski aerodrom. Dok se taj avion ne ukloni neće biti ni poletanja ni sletanja. Svi avioni preusmereni na aerodrom u Nišu, odnosno na aerodrome u regionu.

 

Izvor: RTS

Avion egipatske kompanije ostao je na sredini poletno-sletne staze usled tehničkih problema.

Žarko Suvačarov, izršni direktor za operativne poslove Aerodroma rekao je za RTS da neće biti poletanja ni sletanja dok se avion "Idžipt era" ne ukloni, što bi moglo da potraje nekoliko sati. Problem je nastao kada su otkazali svi točkovi na stajnom trapu.

Pet aviona "Er Srbije" je preusmereno na niški aerodrom, let iz Njujorka sleteo je u Zagreb, dva aviona su sletela u Temišvaru, i nekoliko u Budimpešti i Sofiji.

Dopisnica RTS-a iz Niša javila je da su na "Konstantina Velikog" sleteli avioni sa letova iz Skoplja, Larnake, Soluna, Bukurešta i grčkog ostrva Karpatos. Vreme poletanja za Beograd je u 11.30.

Sve dežurne ekipe beogradskog aerodroma reagovale su prema utvrđenim procedurama, kažu na Aerodromu "Nikola Tesla".

Iz "Er Srbije" su saopštili da su svi avioni naše nacionalne avio-kompanije preusmereni na okolne aerodrome. Kada je reč o putnicima koji ovog jutra putuju iz Beograda, njima će sve informacije biti dostupne na aerodromu i putem kol centra "Er Srbije".

U ovom trenutku je, kako se napominje, neizvesno vreme poletanja u jutarnjem špicu ka 15 destinacija.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar