Pet aviona prinudno sletelo u Niš zbog blokade beogradskog aerodroma

|   Info
Zbog toga što je aerodrom “Nikola Tesla” privremeno zatvoren zbog tehničkih problema, avioni se preusmeravaju, pa su avioni iz Larnake, Soluna, Skoplja, Bukurešta i Karpatosa od 6:15 do 9 sati sleteli na piste aerodroma “Konstantnin Veliki” u Nišu. Kako kažu u niškom aerodromu, avioni “Er Srbije” su trenutno u tranzitu i očekuje se da polete za Beograd oko 11:30.
Foto: Kopernikus

 

Izvor:Južne vesti    


U nišku vazdušnu luku prvi je, kao stoji na sajtu aerodroma, sleteo “airbus” iz kiparskog grada Larnaka i to nekoliko minuta posle 6 sati, a potom se prizemljio avion tipa “aerospatiale” iz Skoplja. U 6:28 sleteo je na niški aerodrom avion iz Bukurešta, a zatim i avion iz Soluna.

U 9:07 na aerodrom “Konstantin Veliki” je sleteo i avion “boing 737-300” koji je krenuo sa grčkog ostrva Karpatos. Svi avioni koji su se prizemljili na niškom aerodromu pripadaju kompaniji “Er Srbija”.

Trenutno se nalaze u tranzitu i poleteće iz Niša, kako nam je trenutno najavljeno oko 11:30 za Beograd, koji je njihova krajnja destinacija - kažu u niškom aerodromu.

Navode da za sada nemaju informaciju da li će još neki avion biti preusmeren na niški aerodrom, ali ističu da su spremni da ih opsluže, ako bude bilo potrebe.

Kako prenosi RTS, avion tipa "boing 737-800" egipatske kompanije "Idžipt er" sleteo je zbog tehničkih problema u 4:11 na beogradski aerodrom. Dok se taj avion ne ukloni neće biti ni poletanja ni sletanja. Svi avioni preusmereni na aerodrom u Nišu, kao i na aerodrome u Sofiji, Temšivaru i Budimpešti.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar