Otvoreno pismo Borisu Tadiću

|   Info
“Gospodine Tadiću, nikada više Srbija neće biti ponižena, nikada više pobeđena i u miru rastavljena onako kako je to učinjeno za vreme vlasti čiji ste prominentan deo bili."

Iz službe za informisanje Srpske napredne stranke stiglo je saopštenje za javnost koje je potpisao Marko Đurić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Saopštenje je otvoreno pismo upućeno bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, koje prenosimo u celini:

“Pošto, gospodine Tadiću, tvrdite za sebe da ste donosili uspehe, kako kažete za razliku od poraza Aleksandra Vučića, postaviću Vam nekoliko retoričkih pitanja, pošto odgovora ni pokajanja za greške koje ste činili znam da neće biti.

Koliko je naša zemlja imala kvadratnih kilometara kada ste postali predsednik, a koliko kada ste otišli, a pre toga izgubili Crnu Goru i razmestili carinu i graničnu policiju takozvane republike Kosovo na Jarinje i Brnjak?

Šta je to u Bukureštu bilo važnije nego na Gazimestanu, pa ste odlučili da Vaša reakcija na jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije bude višednevni odlazak iz zemlje?

Šta/ko Vas je natera(l)o da onako diletantski postavljenim pitanjem Međunarodnom sudu pravde udarite pečat na kosovsku nezavisnost? Jeste li to sami smislili ili Vam je neko pomogao?

Zašto je za vreme dok ste rukovodili vojskom rasformirana Treća armija, ukinut Prištinski korpus, deset puta (ne procenata) smanjeno brojno stanje, tehnika i snaga naše vojske?

Zbog čega su, dok su Vaše stranačke kolege bivale sve bogatije, pravi heroji i branioci otadžbine izjednačeni sa onima koji jesu činili zločine, vučeni po blatu i domaćim i stranim robijašnicama, dok se hiljade terorista za vreme Vaše koalicione DOS-ove vlasti našlo na slobodi i uživalo u lovorikama pobede i srpskog poniženja?

“Gospodine Tadiću, nikada više Srbija neće biti ponižena, nikada više pobeđena i u miru rastavljena onako kako je to učinjeno za vreme vlasti čiji ste prominentan deo bili.

Sa rezultatima koji su ostali iza Vas, Vi niste ni u šali za poređenje sa čovekom za čijeg vremena je javni dug koji ste ostavili na 79 odsto bruto domaćeg proizvoda smanjen na ispod 50 odsto, privredni pad veći od 3 odsto BDP u poslednjoj fazi Vaše vlasti pretvoren je u rast veći od 4 odsto u prvoj polovini ove godine, Vaša pljačkaška privatizacija zamenjena je najvećom stopom direktnih stranih investicija u regionu, Vaše potkopavanje odbrambene moći zemlje (što uvek priziva sukobe) zamenjeno je jačanjem vojske, dinar je danas stabilniji nego ikad, a nezaposlenost je na najnižem nivou u novijoj istoriji.

Nakon svega ovoga, razmislite još jednom ko je imao poraze, a ko uspehe, ko je lažni patriota i ko gradi lažnu sliku o sebi.”

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar