Paprene cene šabačkih vrtića

|   Info
Paprena cena vrtića PU "Naše dete" od 6.800 dinara i dalje je glavna tema među Šapčanima. Ogorčeni roditelji ne mire se sa činjenicom da plaćaju najskuplje vrtiće u Srbiji. Na ovu odluku gradske vlasti reagovao je samo GO SNS u Šapcu, navodeći da je cena za brigu o najmladjima samo još jedan vid nemoći šabačkih lokalnih čelnika i gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića.

Paprena  cena vrtića PU "Naše dete" od 6.800 dinara  i dalje je glavna tema među Šapčanima. Ogorčeni roditelji  ne mire se sa činjenicom da plaćaju najskuplje vrtiće u Srbiji. Na ovu odluku gradske vlasti reagovao je samo GO SNS u Šapcu, navodeći da je cena za brigu o najmladjima samo još jedan vid nemoći šabačkih lokalnih čelnika i gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića.   

Roditelji u susednom sremskom gradu Rumi, svoju decu besplatno šalju u vrtiće. Nišlije, Beograđani i Novosađani ovu uslugu plaćaju blizu 4 hiljade dinara, ali šabački roditelji i dalje se hvataju za glavu zbog paprenih 6.800 dinara koje svakog meseca moraju da izdvoje da bi njihova deca boravila u vrtićima ovdašnje PU “Naše dete”. Na neshvatljivu odluku lokalne vlasti, za sada je reagovao samo Gradski odbor SNS-a, ističući da je ovakva cena za brigu o najmladjima samo još jedan vid nemoći šabačkih lokalnih čelnika i gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića.   

I te kakve zamerke čuju se i od ogorčenih građana. Male plate, posla skoro da i nema, a sada moraju, kako kažu, da plaćaju skupe vrtiće. Skuplje jeste, ali nije ni bolje ni kvalitetnije nego bilo gde u Srbiji, na šta se često “vade” gradski čelnici. 
Rukovodstvo predškolske ustanove se pozivalo tek na to da su cene - u skladu sa zakonom, ne navodeći konkrente razloge, zašto je cena ove usluge u Šapcu sa 4.800 povećana na 6.800 dinara. Inače, uprava ove  ustanove nedavno je preseljena u jednu od najlepših i najstarijih zgrada u gradu – bivšu Prvu narodnu apoteku.

Vest da su šabački vrtići poskupeli za neverovatnih 43 odsto, odjeknula je još u januaru ove godine. Nervoza među roditeljima,  kako je ranije izveštavala naša Televizija,  dodatno je pojačana dostavljenim aneksa ugovora, u kojem izostaje obrazloženje o razlozima za ovako neprimerenu cenu.  U SNS naglašavaju da  prvi čovek Šapca Nebojša Zelenović  vrtoglavo vodi Šabac u sve dublji ambis. Posebno u svetlu toga da je gradonačelnik, doduše prvostepeno, pred Osnovnim sudom u Šapcu oslobođen odgovornosti za nenamensko trošenje 5 miliona evra iz budžeta grada.

Foto: televizija Kopernikus

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar