Pomoćnik gradonačelnika Šapca unosno zanimanje

|   Info
Sa 26 pomoćnika koliko ih je bilo u 2017. godinu, svita savetnika prvog čoveka Šapca, Nebojše Zelenovića, za samo godinu dana povećana je na neverovatnih 29.

Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović ima 29 pomoćnika. Ta svita svake godine narasta u proseku bar za trojicu. Zaduženja su im najrazličitija , od agrara do kulture  pa sve do mode i obrazovanja.  Da je biti gradonačelnikov  pomoćnik u Šapcu trenutno jedno od najunosnijih zanimanja,  govore i enormne količine novca ispumpane za njihove prinadležnosti, na šta konstantno upozoravaju  šabački naprednjaci. Ovakav nedomaćinski  odnos prema narodnim parama,  na očigled svih postao je praktično ustaljen manir, šabačkih vlastodržaca, ističe poverenik SNS GO i narodni poslanik dr Boban Birmančević
Gužva u redu za ovu prestižnu  funkcionersku  fotelju , bar tako smatraju mnogi poznavaoci  političkih  prilika u Šapcu, odaje utisak da gradonačenik Zelenović  možda i nije kadar da  samostalno rešava nagomilane gradske probleme, smatraju u SNS.

Na pitanje KCN o ovoj temi, našoj redakciji iz kabineta gradonačelnika stigao je ovakav odgovor:
“Poštovana, nije tačno da gradonačelnik Šapca ima 29 pomoćnika.
Ovim smo odgovorili i na ostala pitanja koja ste uputili.”
Što je mnogo, mnogo je kažu iznenađeno Šapčani.

- Šta će mu toliko, ajde da ima bar pet, ali 29 to je previše –  kazali su neki od anketiranih Šapčana.

Kako tolika  vojska  gradonačelničkih   pomoćnika može doprineti boljem funkcionisanju grada, svakako će ostati enigma, a u gradu na Savi nije tajna da se mnogim izmišljenim  funkcijama već dugo vremena podmiraju koalicioni   partneri , odbornici pa i organi koji nikako ne bi smeli da budu na ovakvim spiskovima. Koliko je nama poznato i ovu okolnost  oko 29 pomoćnika ispituju inspektori budžetske inspekcije Ministarstva finansija  koji su već dve sedmice u Gradskoj upravi.

 

 

Foto: televizija Kopernikus