Parada ponosa u centru Beograda

|   Slajder
Učesnike Parade podržali su premijerka, ministri, gradonačelnik Beograda, ambasadori. Pojačano je prisustvo policija, a incidenata nema. Od 10 do 20 časova u centru grada važi poseban režim saobraćaja.

Trasa šetnje je: Ulica kralja Milana, Terazije, Kolarčeva preko Trg Republike, Vasinom do Studentskog trga.
Na Studentskom trgu je za 16 časova zakazan veliki koncert, a ceo program trajaće do 20 časova. Slogan ovogodišnje parade ponosa je "Reci DA".
Manifestacija je zvanično otvorena porukom Jovane Orusine iz Organizacionog odbora da se borba za LGBT prava nastavlja.
"Nastavljamo Prajd, slavimo ljubav i svakodnevnu borbu. Mnoge među nama institucije ne registruju. Tu smo bili i ranijih godina, bićemo i dalje, sve dok nasilje i ignorisanje ne nestane", rekla je Orusina.

Premijerka Ana Brnabić šetala je  sa učesnicima Parade, a podršku su im pružili ministri u Vladi Srbije Branko Ružić i Zoran Đorđević i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. Istakli su da su Srbija i Beograd danas su poslali poruku da se ovde poštuju ljudska prava i tolerancija.
Među okupljenima, uoči početka šetnje, bili su i ambasador SAD Kajl Skot, Francuske Frederik Mondoloni, Norveške Arne Sane Bjornstad, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, poverenica za ravnopravnost Brankica Janković.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar