Parkiranje u zoniranim ulicama ne poskupljuje

|   Info
Iako je parkiranje automobila u podzemnim garažama i na pojedinim parkiralištima u prestonici nedavno poskupelo, cena parkiranja u zoniranim ulicama ostaje ista. Kako kažu iz JKP "Parking servis", zasad u planu nemaju nameru da koriguju cene u takozvanoj crvenoj, žutoj, zelenoj i plavoj zoni.

I dok korisinici garaža sada u proseku moraju da izdvoje od 10 do 20 dinara više, oni koji parkiraju vozila u centralnim gradskim ulicama i dalje će izdvajati istu svotu novca. Karta u crvenoj zoni košta 56 dinara, u žutoj 48, a u zelenoj 41 dinar po satu.

U ulicama užeg i šireg centra Beograda, u zonama sa vremenskim ograničenjem, parking se naplaćuje od 7.00 do 21.00 i subotom od 7.00 do 14.00. U crvenoj zoni parkiranje je moguće na 60 minuta, u žutoj 120, a u zelenoj 180 minuta. Posle isteka predviđenog vremena za parkiranje, vozač je dužan da napusti parking-mesto, a u sledećih 30 minuta ne može da plati parkiranje u istoj zoni. U plavoj zoni, odnosno na opštim parkiralištima izvan zoniranog područja, sugrađani mogu da parkiraju vozila onoliko sati koliko to žele.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar