Poskupljuje taksi prevoz u Nišu

|   Info
U Nišu će ponovo poskupeti taksi prevoz, odlučeno je na sednici Gradskog veća.Umesto dosadašnjih 100 dinara za start, građani će uskoro morati da izvoje 110 dinara, kazala je Vladislava Ivković, sekretar Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.
Foto: televizija Kopernikus

Cene taksi prevoza poskupeće za otprilike 10 odsto, kazala je Vladislava Ivković, sekretar Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj. Ona je dodala da se pritom cena po pređenom kilomentru neće menjati. 
Taksi komora se obratila jednim zahtevom za korekciju cene, smatrajući da je u prethodnom periodu, prvo izmenom zakona došlo do promene uslova za obavljanje taksi prevoza. Od poslednje korekcije do danas došlo do promene minimalne cene rada, pa je to bio glavni razlog za korekciju cena,“ kazala je Ivković.

Međutim, vlasnici taksi preduzeća nisu zadovoljni ovom odlukom. Prosečna cena vožnje taksi prevozom u Nišu iznosi 200 dinara, dok je u Beogradu 700 dinara, kazao je Ivan Ognjanović, vlasnik taksi udruženja.On je dodao da je potrebno povećati cenu prvog pređenog kilometra, koja je još uvek izuzetno niska.
“Moje mišljenje je,ali i mišljenje većine mojih kolega, je da je ta cena na granici rentabilnosti našeg rada. Mi smo, da ne kažem skoro na nuli, ali blizu. Cena ne treba da bude previsoka, ali mora da bude prilagođena cenama u gradu,“kazao je on.
Poslednje poskupljenje taksi prevoza bilo je u junu 2018. godine. Tada je povećana i cena prve, druge i treće tarife, i korigovana je cena vožnje radnim danima i vikendom.

Piše: Katarina Tabaković

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar