Pet miliona evra za povezivanje

|   Info
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović izjavila je danas da je vrednost aktuelnih investicija u infrastrukturi 16 milijardi evra i da u 2019. počinje novi investicioni ciklus vredan pet milijardi evra, koji će biti važan za srpsko građevinarstvo i za povezivanje sa regionom.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

“Ove godine završavamo izgradnju drumskog Koridora 10 i puštamo deo Koridora 11 i iduće godine krećemo u novi investicioni ciklus. Izgradnja auto-puta Preljina-Požega kreće 1. marta, to je projekat vredan blizu pola milijarde evra, modernizacija pruge između Novog Sada i Subotica je projekat vredan oko milijardu evra", rekla je Mihajlović za TV Prva, preneto je iz njenog kabineta.

Krajem godine, nadamo se da počinjemo i izgradnju Moravskog koridora, za koji je procenjena vrednost izgradnje oko 800 miliona evra, dodala je ona.

Pored toga, kako je navela, u regionalne pruge se ulaže oko pola milijarde evra, uključujući i rekonstrukciju i modernizaciju pruge Niš-Dimitrovgrad.

Ona je precizirala da, kad govori o početku novog investicionog ciklusa, govori o početku radova, ne o potpisivanju ugovora i početku izrade projektno-tehničke dokumentacije.

Pored ovih projekata, u 2019. će se, prema njenim rečima, raditi i projektno-tehnička dokumentacija za oba kraka auto-puta Beograd-Sarajevo, i od Kuzmina do Sremske Rače i od Požege do Kotromana.

“Novi investicioni ciklus važan je zamajac za naše građevinarstvo, ali i za povezivanje Srbije sa regionom. Nama se poslednjih godina tranzitni saobraćaj već polako vraća, ali ćemo ovim projektima postati i nezaobilazna tranzitna ruta u ovom delu Evrope”, dodala je Mihajlović.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar