Počela konferencija " Turizam Srbije - partnerstva za budućnost "

|   Info
Konferencija "Turizam Srbije - partnerstva za budućnost", koja okuplja sve ključne faktore i lidere u oblasti turizma, a pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, ima za cilj da se svi učesnici informišu o trendovima i mogućnostima razvoja i investiranja u jednu od najprofitabilnijih privrednih grana koja iz godine u godinu beleži sve veći rast. "Za nas je važno da privučemo što više turista u Srbiju “ – izjavio je resorni ministar Rasim Ljajić.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić na otvaranju konferencije rekao je da mu je drago što se mediji bave ovom temom koja je veoma važna za Srbiju. Ljajić dodaje da je turizam jedina grana koja je uspela da "preživi" finansijsku krizu koja je prethodnih godina zahvatila ceo svet. Ministar je rekao da se menja zakon i da će sada svi koji pružaju usluge u ovoj oblasti i rade legalno imati brojne povlastice, dok će oni koji rade "u sivoj zoni" biti kažnjeni. 

 

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je prethodne godine od turizma u srpskoj prestonici prihod bio oko 800 miliona evra, a cilj je da se ove godine dostigne cifra od jedne milijarde. 

 

Marija Labović, direktor Turističke organizacije Srbije istakla je da je važno da se oslušnu potrebe turista kako bi se na bolji način usmerila promocija Srbije i njenih gradova, banja, prirodnih lepota.