Počeo 56. Međunarodni poljoprivredno – prehrambeni sajam AGRA 2018 u Sloveniji

|   Info
Tradicionalni 56. Međunarodni poljoprivredno – prehrambeni sajam AGRA 2018 održava se 25. do 30. avgusta. Država partner ove godine je Makedonija. Na na sajmu je više od 1.840 izlagača iz 32 države na prostoru površine 71.300 kvadratnih metara. Očekuje se više od 120.000 posetilaca.

GORNJA RADGONA – Poljoprivredno prehrambeni sajam AGRA kao najvažniji međunarodni sajam u ovom delu Europe, na dodiru Slovenije s Austrijom , Mađarskom i Hrvatskom, i ove godine, od 25. do 30. avgusta, u svom 56. izdanju  potvrdiće  svoj renome i značaj. S posebnim naglaskom AGRA će ove godine predstaviti mlade u agrobiznisu, generacijsku obnovu, digitalizaciju, inovativnost, znanje i umrežavanje. Biće istaknute celine kao što su; hrana iz naše okoline, ekološka poljoprivreda, organski proizvodi za gastronomiju, održivo gazdovanje šumama, kao i poljoprivredna mehanizacija za visoko održivu poljoprivrednu proizvodnju.

Uz Makedoniju koja je zemlja partner, s nacionalnim i regionalnim izlaganjem predstaviti će se i Austrija, Hrvatska i Madžarska, Indija i Poljska… Ukupno, na sajmu AGRA predstaviti će se preko 1.840 izlagača iz 32 države na prostoru površine 71.300 kvadratnih metara.

Sajam je otvorio  predsednik Saveza seoske mladeži Slovenije Rok Damijan u nadležnosti ministra poljoprivrede, šumarstva i prehrane Republike Slovenije, ministara i ministarskih izaslanstava Europske unije, predstavnika veleposlanstava i drugih visokih predstavnika gospodarstva i politike iz Slovenije, Evrope i sveta.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar