Počinje Egzit festival: Muzika da, droga ne

|   Info
Ministarstvo zdravlja i Komisija Vlade Srbije za borbu protiv narkomanije u školama uputili su danas apel, uoči početka festivala Egzit, da se u muzici uživa bez upotrebe droga i psihoaktivnih supstanci, koje ugrožavaju zdravlje i živote ljudi.
Foto: Fonet

 

Izvor: Fonet

Istraživanja su pokazala da je, tokom četiri dana trajanja festivala, čak dve trećine ispitanika iz zemalja Evropskeunije (EU) probalo drogu, a sa prostora bivše Jugoslavije skoro polovina 47,5 odsto, navodi se u saopštenju.

Čak 94,1 odsto anketiranih posetilaca Egzita koji dolaze iz zemalja EU u svom neposrednom okruženju ima nekoga ko konzumira drogu, dok je na prostorima bivše Jugoslavije taj procenat nešto manji i iznosi 86,4 odsto.

Festival Egzit predstavlja važan događaj za Srbiju i zato još jednom se apeluje i pozivaju mladi, posetioci festivala, da uživaju u muzici i druženju na jednom od najprestižnijih svetskih muzičkih festivala i da upotrebom ili stavljanjem droge u promet, ne ugrožavaju ni svoje, a ni tuđe zdravlje i živote, dodaje se u zajedničkom saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar