Podrška EU povratku na Kosovo

|   Info
Javna prezentacija projekta "Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo" koji finansira Evropska unija održana je danas u Trsteniku, Vranjačkoj Banji i Bujanovcu.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Interno raseljenima i povratnicima pružene su informacije o vrstama pomoći koje će biti dostupne u naredne dve godine - pomoć u vidu paketa nameštaja i bele tehnike, obuke za mlade za rad u Informaciono-komunikacionom sektoru, podrška razvoju poslovnih ideja povratnika, grantova u vidu mašina i opreme za početak poslovanja.

Na predstavljanju projekta govorili su predstavnici organizacije Arbeiter–Samariter–Bund (ASB), Opštine Trstenik, Vranjačka Banja i Bujanovac i Centra za ravnomerni regionalni razvoj (CenTriR) koji zajednički realizuju projekat.

Aktivnosti projekta odvijaće se u 10 lokalnih samouprava u Srbiji - Kruševcu, Kragujevcu, Kraljevu, Čačku, Raškoj, Vrnjačkoj Banji, Trsteniku, Aranđelovcu, Vranju i Bujanovcu.

Projekat je deo šireg programa "EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika" ukupne vrednosti 5,65 miliona eura.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar