Pojačan rad sektora za naplatu putarine

|   Info
JP „Putevi Srbije“ spremno i organizovano dočekuje predstojeće novogodišnje i božićne praznike i pojačan intenzitet saobraćaja.
Foto: televizija Kopernikus

 

Kao i svih prethodnih godina intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez minuta pauze, povećan je broj inkasanata kako bi obezbedili nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Republici Srbiji.

JP „Putevi Srbije“ je na vidljivim mestima u zoni naplatnih stanica, postavilo obaveštenja vozačima na srpskom, engleskom, nemačkom i turskom jeziku da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine, a sve u cilju sprečavanja zastoja.

Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP), jer značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak kroz naplatne stanice bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine, jer se odobravaju različiti popusti.

U sistemu trenutno ima preko 282000 korisnika uređaja za ENP i njihov broj se svake godine povećava. Svaki treći učesnik u saobraćaju koji prolazi kroz naplatne stanice plaća putarinu elektronskim putem.

Prodaja i dopuna uređaja za ENP vrši se na 174 prodajnih mesta JP „Putevi Srbije“ i ovlašćenih distributera, koja su raspoređena duž svih deonica auto-puteva u Srbiji, na graničnim prelazima i u svim većim gradovima. Na svim prodajnim mestima, može se izvršiti dopuna i ostvariti različiti popusti, u zavisnosti od količine uplaćenih sredstava.

Spisak distributivnih mesta za prodaju i dopunu uređaja za ENP možete preuzeti sa internet prezentacije JP „Putevi Srbije“, link www.putevi-srbije.rs/images/pdf/zahtevi/Spisak-distributivnih-mesta-za-prodaju-i-dopunu-uredjaja-za-ENP.pdf

JP „Putevi Srbije“ omogućilo je učesnicima u saobraćaju da se putem portala na autoputevima i aplikacije za mobilne telefone JP „Putevi Srbije“ informišu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

JP ,,Putevi Srbije“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar