POKLON GRADA: Jagodinski osnovci besplatno otputovali na more

|   Info
Ovaj projekat se uspešno sprovodi već 14 godina. Ove subote, otputovale dve grupe osmaka iz škola "Goran Ostojić" i "Milan Mijalković"
Foto: TV Kopernikus

Projekat u vidu besplatnog odlaska na more se uspešno nastavlja. Na letovanje o trošku lokalne samouprave grada Jagodine ove subote otputovale su dve osnovne škole: „Goran Ostojić“ i „Milan Mijalković“ . Oni su otputovali na sedmodnevni odmor u Buljarice.

Sve učenike, pored roditelja, na letovanje tradicionalno isprati Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika Jagodine, koja uvek istakne da je ovaj projekat jedinstven u Srbiji i van nje, kao i to da na ovaj način, Jagodina brine o svojim mladim ljudima: 

-Besplatno letovanje je deo jedinstvene socijalne politike naše lokalne samouprave i mi možemo s ponosom da kažemo da su, zahvaljujući toj jedinstvenoj socijalnoj politici, u našem gradu upisana dva razreda više i da nijedno odeljenje nije zatvoreno. Ovako veliki broj ove dece govori o tome da im je sećanje na prošlo besplatno letovanje na kraju četvrtog razreda ostalo u prijatnoj uspomeni i da su želeli da ga ponove i ove godine. Nadam se da će im ovaj period između osnovne i srednje škole ovim mladim ljudima ostati u prijatnom sećanju i po ovom letovanju –rekla je Vukašinović između ostalog.

Direktorka osnovne škole “Milan Mijalković”, Vesna Milosavljević, takođe smatra da je ovim projektom Jagodina daleko iznad u odnosu na ostale gradove i opštine u Srbiji:

-Ja poprilično pratim zbivanja bar što se tiče osnovnih škola i nije mi poznato da neka druga lokalna samouprava na ovaj način brine o svojim mladim ljudima –rekla je Milosavljević.

Pozitivnog raspoloženja pred polazak nije manjkalo, jer su mnogi već shvatili da je ovo poslednja prilika za zajedničko druženje. Kako bi sve proteklo u najboljem redu, sa učenicima, pored nastavnika, kreću i lekari, obezbeđenje i spasioci. Povratak ove grupe osnovaca se očekuje 5. avgusta, a naredna grupa osnovaca, na letovanje u Buljarice krenuće 4. avgusta u 8 časova. To su učenici četiri osnovne škole: “Boško Đuričić” iz Jagodine, “Joca Milosavljević” iz Bagrdana i “Branko Radičević” iz Bunara.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar