Deca sa Kosova i Metohije prvi put na moru!

|   Info
Sedmu godinu zaredom, francuska humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ organizuje letovanje na moru za 42 dece iz kosovskih enklava.
Foto: Solidarnosti za Kosovo

Izvor: KCN

Dečaci i devojčice borave u Tivtu, gde su stigli u petak 03. avgusta posle putovanja dugog 14 sati od Gračanice. Ovde su prvi put u životu upoznali more i otkrili čari kupanja.

„Usred burnog leta punog tenzija, odmor daleko od posebno teške svakodnevice je više nego potreban deci. Ovo putovanje je prilika za najsiromašniju decu da prekinu život u izolaciji, upoznaju drugu decu, stvaraju prijateljstva, i istovremeno uživaju u raspustu na mirnom mestu“ kaže Arno Gujon, predsednik organizacije „Solidarnost za Kosovo“.

Pored plaže, na koju idu svaki dan, deca uče da plivaju i bave se sportskim i umetničkim aktivnostima. Ovaj program, koji će trajati 7 dana, biće obogaćen eksurzijom brodom do jadranskih ostrva i posetom manastira Ostrog.

Mališane je odabrala raško-prizrenska Eparhija po socialnim kriterijumima u 9 zabačenih sela Kosovskog pomoravlja i centralnog Kosova : Gornje Kusce, Ugljare, Prilužje, Batuse, Radevo, Lepina, Crkvena Vodica, Dobrotin i Šilovo.

 

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar