Popović sa Čepurinom

|   Info
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom i izrazio zahvalnost Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu na principijelnoj podršci koju pruža Srbiji po pitanju Kosova, saopšteno je danas iz Popovićevog kabineta.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Tokom nedavne posete Moskvi, sastao sam se sa visokim zvaničnicima Ruske Federacije, koji si mi preneli jasnu poruku da Rusija podržava svako rešenje za Kosovo koje podržava srpski narod i koje je u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244, istakao je Popović.

On se pre dva dana u Moskvi sastao sa ruskim ministrom popljoprivrede Dmitrijem Patruševim sa kojim je razgovarao o povećanju izvoza srpske hrane i poljoprivrednih proizvoda na tržište Rusije.

Popović i Čepurin su ocenili da je najavljena poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji veliki podstrek za dalje unapređenje političke i ekonomske saradnje između dve zemlje.

Oni su izrazili uverenje da će ova poseta doprineti snažnijem povezivanju tehnoloških kompanija iz Srbije i Rusije, kao i značajnijem privlačenju ruskih investicija u Srbiju u oblasti inovacija i digitalne ekonomije.

Foto: FoNet