Popović: Srbija da primeni francuski model digitalizacije

|   Info
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, sastao se sa ambasadorom Francuske u Srbiji, Frederikom Mondolinijem, i tom prilikom istakao da Srbija želi da primeni uspešan francuski model digitalizacije industrije.
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug

Dodaje da Srbija želi da gradi inovacionu infrastrukturu i da jača veze između korporacija, industrije i startapova na način kako to radi.

Istakao je da se nedavno vratio iz posete Francuskoj gde je imao prilike da se uveri u dostignuća francuskih korporacija i startap kompanija u pogledu razvoja inovacija i digitalizacije u poljoprivredi.

"To je sektor u kojem imamo veliki potencijal za saradnju i rast, jer je Srbija, prema oceni naših međunarodnih partnera, jedna od vodećih država u Evropi kada je u pitanju razvoj inovacija i upotreba digitalnih tehnologija u poljoprivredi", istakao je Popović.

Popović i Mondoloni su izrazili uverenje da će poseta Srbiji francuskog predsednika Emanuela Makrona, najavljena za decembar, kao i digitalni forum koji će biti organizovan u okviru te posete, značajno doprineti unapređenju ekonomskih odnosa Srbije i Francuske. saopšteno je iz Popovićevog kabineta.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar