Popović: Najveća moguća autonomija KiM je ona propisana Ustavom

|   Info
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas da je najveća autonomija Kosova ona koja je definisana i Ustavom Srbije i rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti i da smatra da bi poštujući tu autonomiju i Srbi i Albanci imali bolju ekonomsku budućnost.
YouTube printscreen

– Svako drugo rešenje ne garantuje mir i neko će biti nezadovoljan. Nema te vlade, parlamenta, predsednika koji će pristati da Kosovo bude nezavisno ili da Kosovo bude članica Ujedinjenih nacija, istakao je Popović.

On je dodao da u okviru te suštinske autonomije postoji dovoljno prostora za mir, istakao je da smatra da su Albanci sa Kosova živeli mnogo bolje pre proglašenja nezavisnosti, od koje, kako kaže, nemaju ništa.
Kako ističe, veruje u mladu generaciju Albanaca jer su Srbi i Albanci dokazali da mogu zajedno da žive, ali treba da budu realni.
– Menja se situacija u Italiji, dolaze neki novi ljudi koji bolje razumeju pitanje Kosova nego što su ga razumele prethodne vlade. Menjaće se i u drugim zemljama, treba biti aktivan, ali i strpljiv, dodao je Popović komentarišući ćitanje Brisela nakon odbijanja Prištinskih zvaničnika da nastave dijalog.

Izvor: Danas

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar