Potraga za nestalima u požaru u Kaliforniji

|   Info
Rodbina očajnički pokušava da sazna gde se nalazi više od 100 ljudi koji su nestali posle razornog požara kioji je uništio grad Paradajz na severu Kalifornije, javlja AP.

 

Izvor: Fonet

U požaru je, prema dosadašnjim podacima, stradalo najmanje 25 ljudi, a očaj srodnika koji traže svoje članove porodica agencija AP ilustruje primerom jedne žene koja je u potrazi za svojim očuhom pretražila sve lokalne bolnice i skloništa.

Za jednu od bolnica saznala je da je izgorla i da su svi pacijenti evakuisani, ali njen očuh Herb Alderman nije bio među evakuisanima, a informacije nisu imali ni mrtvozornici. „Nadam se da je našao neko sklonište“, rekla je Lori Teg novinarima, nakon što je njen brat obišao nekoliko kampova u kojima su smešteni evakuisani i nije našao njihovog očuha.

Jedino što ostaje jeste da se i dalje nadamo, rekla je Lori. Lokalne vlasti pozvale su u pomoć stručnjake za DNK analize i antropologe jer je neke žrtve nemoguće identifikovati osim po kostima ili delovima kostiju koje na zgarištu uništenog grada nalaze timovi koji tragaju za stradalima, javila je ranije agencija AP.