Potraga za nestalima u požaru u Kaliforniji

|   Info
Rodbina očajnički pokušava da sazna gde se nalazi više od 100 ljudi koji su nestali posle razornog požara kioji je uništio grad Paradajz na severu Kalifornije, javlja AP.

 

Izvor: Fonet

U požaru je, prema dosadašnjim podacima, stradalo najmanje 25 ljudi, a očaj srodnika koji traže svoje članove porodica agencija AP ilustruje primerom jedne žene koja je u potrazi za svojim očuhom pretražila sve lokalne bolnice i skloništa.

Za jednu od bolnica saznala je da je izgorla i da su svi pacijenti evakuisani, ali njen očuh Herb Alderman nije bio među evakuisanima, a informacije nisu imali ni mrtvozornici. „Nadam se da je našao neko sklonište“, rekla je Lori Teg novinarima, nakon što je njen brat obišao nekoliko kampova u kojima su smešteni evakuisani i nije našao njihovog očuha.

Jedino što ostaje jeste da se i dalje nadamo, rekla je Lori. Lokalne vlasti pozvale su u pomoć stručnjake za DNK analize i antropologe jer je neke žrtve nemoguće identifikovati osim po kostima ili delovima kostiju koje na zgarištu uništenog grada nalaze timovi koji tragaju za stradalima, javila je ranije agencija AP.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar