Potrebna veća davanja za šabačke porodilje

|   Info
Grad Šabac za prvorođeno dete izdvaja jednokratnu naknadu u iznosu od 15.000 dinara. Naknada za rođenje drugog i svakog narednog deteta u porodici iznosi 10.000 dinara za porodilje koje su u radnom odnosu i 15.000 dinara za porodilje koje nisu u radnom odnosu, i isplaćuje se takođe jednokratno. Šapčanke koje su se već ostvarile u ulozi majke ili tek trebaju da se ostvare kažu da je svaka pomoć dobrodošla ali da mora da bude mnogo veća.

Majke koje u Šapcu rode dete dobiće  jednokratnu pomoć od grada u iznosu od samo 15.000 dinara. Naknada za rođenje drugog i svakog narednog deteta u porodici je još manja - 10.000 dinara za porodilje koje su u radnom odnosu i 15.000 dinara za nezaposlene porodilje. One koje su se ostvarile u ovoj ulozi ili kojima to tek predstoji kažu da je svaka pomoć dobrodošla ali da bi morala biti znatno veća.
U kom smeru ide populaciona politika u gradu, kojim preko gradonačelnika Nebojše Zelenovića, rukovodi Dušan Petrović, šef “žutog preduzeća”, ukazao je nedavno  na konferenciji za medije dr Aleksandar Pajić, poverenik GO SNS u Šapcu i šef odborničke grupe u šabačkom parlamentu.
- Zašto naši sugrađani nemaju kao u Loznici, kada im se rodi dete 12.000 evra? U Loznici roditelji za dete do punolestva dobijaju 12.000 evra – jedno je od pitanja koja je postavio Pajić.
Da je briga o potomstvu prioritet države pokazao je i novi Zakon o finansijskoj podršci porodici s decom. Od  1. jula ove godine novopečeni roditelji  će za svog prvenca dobiti 100.000 dinara umesto dosadašnnjih 39.000. Mnogi se  pitaju da li će se situacija po ovom pitanju promeniti i u gradu na Savi ili je briga o novim šabačkim naraštajima za gradske čelnike samo “mrtvo slovo na papiru”. 

Foto: televizija Kopernikus

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar