"Povezaćemo Grčku sa Srbijom i Srbiju sa Evropom"

|   Info
Lider grčke opozicione Nove demokratije, Kirijakos Micotakis, izjavio je u Beogradu da Grčka podržava dijalog Beograda i Prištine.
Foto: Fonet


Izvor: Tanjug

Smatra da jednostrani potezi ne pomažu, već, naprotiv, stvaraju lošu atmosferu.

"Mi taj dijalog podržavamo u najboljem smislu", rekao je Micotakis na zajedničkoj konferenciji za novinare, nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zahvaljujući na gostoprimstvu, Micotakis je rekao da mu je ovo drugi put da boravi u Beogradu, te istakao da Srbija u grčkom narodu ima i zauvek će imati tradicionalnog, stabilnog i iskrenog prijatelja.

"Grčka vidi Srbiju u EU, vrlo dobro znamo da je taj put dugačak, zahtevan, zahteva žrtvovanje, to je put reformi, ali i put koji obezbeđuje stabilnu budućnost i bolje standarde za državu i njene građane", rekao je.

Micotakis je ukazao da je politika i njegove partije, kao i drugih partija iz redova ENP teži boljim rezultatima i podsticanju privrede i preduzeništva što se pozitivno odražava na društvo.

Ukoliko Nova demokratija pobedi na predstojećim izborima, a to, kako je rekao, zavisi od poverenja naroda, Micotakis kaže da će Grčka pomoći Srbiji na nivou investicija, trgovinske razmene i infrastrukturnih projekata.

"Povezaćemo Grčku sa Srbijom i Srbiju sa Evropom", poručio je Micotakis.

Istakao je da Grčku i Srbiju vezuju tradicionalne prijateljske i religijske veze, kako je rekao, jedna prirodna bliskost i kada Srbi posećuju Grčku i kada Grci dolaze u Srbiju.

"I to je najbolje nasleđe koje nam omogućava i daje snagu da podržimo Srbiju i da je postavimo na njeno mesto, a to je centar EU", poručio je Micotakis.