Predstojećeg vikenda u Beogradu manifestacija "Šeširijada 2018"

|   Beograd
Predstojeće subote 18.avgusta duž cele Skadarlije očekuje nas defile šešira u okviru manifestacije „Šeširijada 2018“ . Miodrag Popović, direktor turističke organizacije Beograd naglašava da je Šeširijada jedna od 600 manifestacija koliko se organizuje u glavnom gradu. Ovaj i svi ostali slični dogadjaji su jako bitne za promociju i privlačenje što većeg broja turista.
foto:Tv Kopernikus

 

 

Pravu prilika da se  stranci upoznaju sa našom istorijom i tradicijom Skadarlije imace ce na predstojecoj manifestaciji “Šeširijada 2018”. Duž cele ulice prosetaće  e razne kategorije šešira etno, damski, dzentlmenski kao i porodični. Svi gosti koji se tog dana budu  našli u ovoj staroj gradskoj ulici imaće šešire. Dragan Gligorijevic, predsednik Društva “Skadarlija” kaže da je ova manifestacija prava prilika da se posetioci upoznaju sa onim šta je Beograd nekada bio.

“Manifestacija je 18.avgusta biće sunčano tako da će svi morati da nose šešire, pa i oni koji ne nose. Podeli će se 1000 šešira urađeni u žirado stilu” naglašava Gligorijević

Festivala ima za cilj da podsetiti Beograđane i turiste na vreme kada je u Skadarliji, poznatoj boemskoj četvrti, bilo nezamislivo biti bez šešira, bilo da ste dama ili gospodin u provodu, glumac ili glumica u izlasku ili devojčica ili dečak u šetnji.  Miodrag Popovic direktor TOB-a kaže da se uskoro očekuje i pravilnik koji je ranijih godina bio u primeni u Skadarskoj  ulici.

Ovogodišnju "Šeširijadu je u organizaciji Društva “Skadarlija”, Turističke  organizacije Beograda, koja je zajedno sa Skupštinom grada, Kućom Đure Jakšića, podržala održavanje ove manifestacije. Predsednik Društva "Skadarlija" Dragan Gligorijević kaže da će na "Šeširijadi" učestvovati  takmičari s pet kontinenata i da se tom manifestacijom šalje poruka da je Beograd gospodski grad. Biće izabri najbolji starogradski, etno, diplomatski, poslovni, najmanji i najveći šešir. 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar