Prijava za roditeljski dodatak

|   Info
Danas u svim porodilištima u Srbiji roditelji mogu da prijave bebu i da se prijave za roditeljski dodatak, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić koja je prisustvovala prezentaciji završetka druge faze projekta "Bebo, dobro došla na svet".
Foto: Fonet

 

Izvor: FoNet

Brnabić je rekla da će roditeljima, nakon elektronskog podnošenja zahteva za roditeljski dodatak, stići SMS poruka kojom ih obaveštavaju o tome da će "u roku od 45 dana na njihov račun leći roditeljski dodatak".

Ona je rekla da se na taj način roditeljima štedi više od sedam sati čekanja na različitim šalterima i to vreme mogu da posvete svom detetu.

"Cilj Vlade Srbije je da bude servis građana i da ukinemo birokratske gluposti. Zbog toga smo ukinuli Direkciju za elektronsku upravu i uveli Kancelariju za informacione tehologije i e-upravu kao centralnu funkciju u okviru Vlade kako bi mogla da koordiniše između ne samo svih ministarstava, nego i drugih institucija, državnih organa, lokalnih samouprava, agencija", rekla je ona.

Ona je rekla da roditelji kojima deca od septembra polaze u prvi razred osnovne škole neće, prilikom upisa u školu, morati da donose izvod iz matične knjige rođenih i druga uverenja, već će se "sve to povlačiti automatski".

"Roditelji ne moraju više da donose potvrde koje država već ima kod sebe", rekla je Brnabić.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.