Pronađeno 6.400 migranata

|   Info
U akciji suzbijanja iregularnih migracija policija je pronašla ukupno 6.399 migranata, koji su se skrivali u pograničnim pojasevima na području Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

 

Izvor: FoNet

Policija je kontrolisala 134.542 vozila i 378 objekata, od kojih je najveći broj u Subotici, dok je uhapšeno osam krijumčara, a zadržane su 253 osobe zbog različitih krivičnih dela.

Od početka akcije pronađeno je 29 automatskih pušaka i 10 pištolja, 3.120 komada municije različitog kalibra, više stotina stranih pasoša i narkotike.

U saopštenju se navodi da je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić noćas na Paliću obišao pripadnike MUP i poručio da će policija istrajno sprovoditi akciju dok problem iregularnih migracija ne bude rešen i lanac krijumčarenja ljudi presečen u potpunosti.

Gašić je istakao da se na ovom zadatku pripadnici MUP maksimalno i posvećeno trude da očuvaju bezbednost i sigurnost građana na severu države, kao i da će i u narednim danima preduzimati pojačane mere i angažovati potrebne policijske snage u realizaciji akcije na suzbijanju iregularnih migracija.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar