Protest taksista

|   Info
Tridesetak članova Udruženja samostalnih legalnih taksista (USLT) započeli su danas u Kragujevcu novi protest parkiranjem svojih vozila ispred Skupštine grada, zahtevajući da gradska vlast primeni svoju odluku iz 2015. godine o uređenju taksi prevoza.
Foto: FoNet

 

Foto: FoNet

Predstavnik tog udruženja Goran Milenković rekao je FoNetu da im se niko od nadležnih nije obratio, zbog čega su odlučili da ostanu sve dok se ne uvere da je počela primena te uredbe.

Došli smo ovde u 10 časova i još nam se niko nije obratio. Zbog toga smo odlučili da ostanemo ispred Skupštine grada sve dok nam se neko ne obrati i kaže šta nameravaju da urade na sređivanju haotične situacije u taksi prevozu u gradu, rekao je Milenković.

U Kragujevcu ima između 500 i 600 legalnih taksista, a prema Milenkovićevim navodima samo njih stotinak voze sa taksimetrima, dok ostali koriste tablet računare.

Većina njih samoinicijativno je ukinula startnu cenu taksi prevoza, smanjili su cenu vožnje po pređenom kilometru propisanu gradskom odlukom i tako nam napravili nelojalnu konkurenciju, kazao je Milenković.

Prema Milenkovićevim rečima, u Kragujevcu radi i oko 700 nelegalnih taksista, među kojima je i oko 400 takozvanih linijskih prevoznika.

Oni kradu naše putnike i putnika Javnog gradskog prevoza, a lokalna vlast na sve to gleda veoma blagonaklono i ništa ne preduzima, iako već dve i po godine upozoravamo na te neregularnosti. Izgubili smo strpljenje i nadu da će se nešto promeniti i odlučili se na miran protest, rekao je Milenković.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar